- Odwiedziny: 1169720
- Do końca roku: 228 dni
- Do wakacji: 35 dni
Szkoła Podstawowa im. K. K. Baczyńskiego w Zebrzydowicach
-
Statystyki
-
Kalendarium
Piątek, 2024-05-17
Imieniny: Brunony, Sławomira
Jadłospis
JADŁOSPIS od 13. 05. 24r i 17.05. 2024r | |||
MENU | SKŁADNIKI | GRAMATURA | |
Poniedziałek | Zupa koperkowa | Woda,włoszczyzna,ziemniaki,śmietana18%, sól,pieprz,przyp maggi,smak natury, | 400ml, |
13.05.2024 | z warzywami i lanym jajkiem, | koperek zielony,mąka pszenna, jajka, | |
łazanki z kiełbasą , | kielbasa śląska, kausta kiszona i biała, pieczarki,olej, masło82% | 200g, | |
pieczarkami i keczupem, | koncentrat pomidorowy,sól, pieprz,przyprawa smak natury, | ||
soczek, | 1szt, | ||
Piątek | Zupa czosnkowa | Woda, czosnek świeży,, włoszczyzna,ziemniaki ,sól, pieprz maggi, smak natury, | 400ml, |
z warzywami i grzankami | ser topiony,śmietana 18%, mąka pszenna, | ||
17.05.2024 | na maśle | bułka kanapkowa, masło. | |
spaghetti z serem żółtym | ser biały półtłusty,cukier,cukier waniliowy,masło, | 180g, | |
i mozzarellą, | |||
soczek, | 1szt, |
Jadłospis może ulec zmianie.
WYKAZ ALERGENÓW Zgodne z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. | ||
Lp. | Alergeny wg Rozporzadzenia | Produkty |
1. | ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN | mąka pszenna,płatki owsiane, kukurydziane,kasza manna, kuskus, kasza jączmienna,,makaron , bułka tarta,kawa inka, groszek ptysiowy,grzanki,pieczywo białe przenne, żytnie, bułka przenna, otręby, bułka graham, |
2. | MLEKO | mleko,masło,jogurty, śmietana,ser twaróg,ser żółty, wędliny, |
3. | JAJA | jaja, naleśniki,makarony,kotlety,pulpety mięsne i rybne, kopytka ,knedla z owocami, kartacze z mięsem, |
4. | RYBY | ryby mrożone |
5. | SOJA | wedliny, kiełbasa,płatki kukurydziane, |
6. | SELER | seler jako korzeń, zupy,wędliny,kiełbasa, |
7. | GORCZYCA | wedliny, kiełbasa,musztarda, przyprawa curry, |
8. | ORZESZKI ZIEMNNE | płatki śniadaniowe kukurydziane |
9. | DWUTLENEK SIARKI | morele suszone, |
10. | ŁUBIN | brak |
11. | SKORUPIAKI | brak |
12 | MIĘCZAKI | brak |
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe( np. kakao, herbata, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, soi, orzechów, selera ,i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, papryka słodka, rozmaryn, cząber |