Szkoła Podstawowa im. K. K. Baczyńskiego w Zebrzydowicach

Jadłospis

  JADŁOSPIS od 17.06. 24r do 20.06. 2024r  
Poniedziałek MENU SKŁADNIKI GRAMATURA
17.06.2024      
  risotto ryż,olej ,cebula, papryka czerwona, pora, mieso wieprzowe, 150g,
  ogórek konserwowy, ogórek konserwowy, 1szt,
  kompot wiśniowy, wiśnie mrożone, cukier ,woda, 200ml,
       
Wtorek      
18.06.2024   NIE GOTUJEMY  
    DZIEŃ PUSTEJ KLASY~ !!!!  
       
       
       
Środa      
19.06.2024 potrawka drobiowa mieso filet z indyka,olej,cebula,czosnek,ziele angielskie,lisc laurowy, smietana18%, 150g,
  z ziemniakiem, mąka pszenna,przyprawa magi,smak natury,  
  ogorek konserwowy,   1szt,
  kompot owocowy, owoce mrożone, porzeczka, wiśnia, jabłko, aronia,cukier, 200ml,
       
Czwartek      
20.06.2024      
  Makaron z serem makaron świderek, cukier,ser biały krajanka półtlusta,cukier waniliowy, 270g,
  masłem i cukrem, masło,  
  soczek.   1szt,
       
       
Piątek   ZAKOŃCZENIE ROKU SZKOLNEGO 2024 !!!  
21.06.2024   UDANYCH WAKACJI !!!  
       
     

 

 

Jadłospis może ulec zmianie.

WYKAZ  ALERGENÓW Zgodne z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji  na temat żywności.
Lp. Alergeny wg Rozporzadzenia Produkty
1. ZBOŻA  ZAWIERAJĄCE  GLUTEN mąka pszenna,płatki owsiane, kukurydziane,kasza manna, kuskus, kasza jączmienna,,makaron , bułka tarta,kawa inka, groszek ptysiowy,grzanki,pieczywo białe przenne, żytnie, bułka przenna, otręby, bułka graham,
2. MLEKO mleko,masło,jogurty, śmietana,ser twaróg,ser żółty, wędliny,
3. JAJA jaja, naleśniki,makarony,kotlety,pulpety mięsne i rybne, kopytka ,knedla z owocami, kartacze z mięsem,
4. RYBY ryby  mrożone
5. SOJA wedliny, kiełbasa,płatki kukurydziane,
6. SELER seler jako korzeń, zupy,wędliny,kiełbasa,
7. GORCZYCA wedliny, kiełbasa,musztarda, przyprawa curry,
8. ORZESZKI ZIEMNNE płatki śniadaniowe kukurydziane
9. DWUTLENEK SIARKI morele suszone,
10. ŁUBIN brak
11. SKORUPIAKI brak
12 MIĘCZAKI brak
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe( np. kakao, herbata, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, soi, orzechów, selera ,i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, papryka słodka, rozmaryn, cząber