- Odwiedziny: 1294857
- Do końca roku: 114 dni
- Do wakacji: 292 dni
Szkoła Podstawowa im. K. K. Baczyńskiego w Zebrzydowicach
-
Statystyki
-
Kalendarium
Niedziela, 2024-09-08
Imieniny: Czcibora, Marii
Jadłospis
JADŁOSPIS od 17.06. 24r do 20.06. 2024r | |||
Poniedziałek | MENU | SKŁADNIKI | GRAMATURA |
17.06.2024 | |||
risotto | ryż,olej ,cebula, papryka czerwona, pora, mieso wieprzowe, | 150g, | |
ogórek konserwowy, | ogórek konserwowy, | 1szt, | |
kompot wiśniowy, | wiśnie mrożone, cukier ,woda, | 200ml, | |
Wtorek | |||
18.06.2024 | NIE GOTUJEMY | ||
DZIEŃ PUSTEJ KLASY~ !!!! | |||
Środa | |||
19.06.2024 | potrawka drobiowa | mieso filet z indyka,olej,cebula,czosnek,ziele angielskie,lisc laurowy, smietana18%, | 150g, |
z ziemniakiem, | mąka pszenna,przyprawa magi,smak natury, | ||
ogorek konserwowy, | 1szt, | ||
kompot owocowy, | owoce mrożone, porzeczka, wiśnia, jabłko, aronia,cukier, | 200ml, | |
Czwartek | |||
20.06.2024 | |||
Makaron z serem | makaron świderek, cukier,ser biały krajanka półtlusta,cukier waniliowy, | 270g, | |
masłem i cukrem, | masło, | ||
soczek. | 1szt, | ||
Piątek | ZAKOŃCZENIE ROKU SZKOLNEGO 2024 !!! | ||
21.06.2024 | UDANYCH WAKACJI !!! | ||
|
Jadłospis może ulec zmianie.
WYKAZ ALERGENÓW Zgodne z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. | ||
Lp. | Alergeny wg Rozporzadzenia | Produkty |
1. | ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN | mąka pszenna,płatki owsiane, kukurydziane,kasza manna, kuskus, kasza jączmienna,,makaron , bułka tarta,kawa inka, groszek ptysiowy,grzanki,pieczywo białe przenne, żytnie, bułka przenna, otręby, bułka graham, |
2. | MLEKO | mleko,masło,jogurty, śmietana,ser twaróg,ser żółty, wędliny, |
3. | JAJA | jaja, naleśniki,makarony,kotlety,pulpety mięsne i rybne, kopytka ,knedla z owocami, kartacze z mięsem, |
4. | RYBY | ryby mrożone |
5. | SOJA | wedliny, kiełbasa,płatki kukurydziane, |
6. | SELER | seler jako korzeń, zupy,wędliny,kiełbasa, |
7. | GORCZYCA | wedliny, kiełbasa,musztarda, przyprawa curry, |
8. | ORZESZKI ZIEMNNE | płatki śniadaniowe kukurydziane |
9. | DWUTLENEK SIARKI | morele suszone, |
10. | ŁUBIN | brak |
11. | SKORUPIAKI | brak |
12 | MIĘCZAKI | brak |
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe( np. kakao, herbata, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, soi, orzechów, selera ,i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, papryka słodka, rozmaryn, cząber |